Mobilní verze

Mobilní verze

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Touží-li září po rose, bude v říjnu bláta po ose.

Pranostika na akt. den

Mnoho žaludů - veliká a tuhá zima.

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 2
DNES: 66
TÝDEN: 628
CELKEM: 544276

Aktuální stavy toků

25.9.2018 01:56

Aktuální výška:

59 cm

25.9.2018 01:56

Aktuální výška:

119 cm

Aktuální stavy hladiny v okolí
LG Jindřichovnormální
LG Vlaskésucho

Czech Point

Czeh Point

Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Vážení spoluobčané,

s účinností k 25.5.2018 začíná platit Nařízení EU o ochraně osobních údajů, tzv. GDPR. Město Hanušovice i  Základní a Mateřská škola Hanušovice se aktivně připravují na tuto novou legislativu a činí řadu technických opatření k zabezpečení vašich osobních údajů. Na webových stránkách výše zmíněných institucí jsou zřízeny záložky s názvem GDPR, kde si již nyní můžete podrobněji seznámit s některými pojmy.

Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na celém území EU, který hájí práva občanů proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji.

V souladu s tím dále obecné nařízení rozvíjí a posiluje práva lidí dotčených zpracováním, a to: mít (získávat) informace o tom, které jejich údaje jsou zpracovávány a proč, a domáhat se dodržování pravidel, včetně nápravy stavu. GDPR klade důraz na vymahatelnost práv lidí a povinností správců (odpovědných za zpracování). Obsahuje propracovanější a náročnější pravidla pro zvláštní kategorie údajů a zpracování  a současně vymáhá od správců a zpracovatelů výrazně aktivnější přístup, zejména se jedná o to, že před zahájením nového zpracování je třeba posoudit vliv jednotlivých zpracování na ochranu osobních údajů (DPIA) a zvolit vhodné nástroje ochrany údajů. Správce má tedy povinnost ochránit osobní data před možným zneužitím, a to především použitím přiměřených režimových opatření, využitím nejmodernějších bezpečnostních opatření v rámci IT technologií.

 

Kontakty:

Mgr. Bc. Eva Pospíchalová

pověřenec pro ochranu osobních údajů

tel.: 583 034 423

e-mail: gdpr@mu-hanusovice.cz

 

Politika ochrany osobních údajů

Základní informace k ochraně osobních údajů

Úřad pro ochranu osobních údajů